And med grønærter


AND MED GRØNÆRTER, opskrift And med grønærter

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 berberiand på ca. 3 kg
3 dl andebouillon
1 kg friske grønærter eller 400 g frosne fine ærter
20 små perleløg
salt og peber
lidt andefedt

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Gør anden i stand, skær hals og vingespidserne fra anden og gnid den ind- og udvendig med salt og peber.
Det afskårne kan bruges til at koge andebouillonen sammen med nogle urter.
Læg anden i et dybt ildfast fad med brystet nedad i en 250o C varm ovn og steg den i 20 minutter. Vend anden og brun den i 20 min med brystet opad. Hæld fedtet fra og skru ned for varmen til 160o C og kom et par dl bouillon ved, når varmen er dalet.
Steg anden i yderligere 1-1½ time.
Bælg ærterne hvis der bruges friske og giv dem et kort opkog i kogende vand og pil løgene.
Steg løgene gyldne i lidt andefedt.
Tag anden op og kog skyen sammen med resten af bouillonen i en gryde og smag til med salt og peber. Bland skysovs med ærter og løg og læg det omkring anden og steg i yderligere 10 min.
Skær anden ud, læg den på ærteblandingen og drys evt. med lidt smulret sprødstegt bacon eller andeskind.
Tilbehør:
Små pillekartofler drysset med persille.
God fornøjelse…