Artiskok med limemarineret lakserose


ARTISKOK. Artiskok med limemarineret lakserose

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 45 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 artiskokker
200 g laks
4 lime
1 stk gul peberfrugt
1 stk tomat
1 1/2 dl olivenolie
1 dl balsamico
3 skiver toastbrød
køkkensalt
peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skyl limefrugterne og lav udskæring af limen i strimler af 2 limeskaller. Skær tynde skiver af den halvt optøede laksefilet, læg dem i saften fra de 2 limefrugter sammen med lidt salt og peber.
Bræk stilken af artiskokerne og pres en halv lime frugt på bunden af hver artiskok, og læg dem i en gryde med koldt vand, lidt salt og de 2 halve limefrugter. Kog dem i ca. 25 min, eller til bunden er mør. fjern derefter de inderste blade og hårene.
Blancher tomaten og frigør dem fra kerner og skind, og skær tomaten i fine tern. Skær peberfrugten i fine tern og blancher dem sammen med limen.

Lav en marinade af olivenolie og saften fra en lime, salt og peber. læg tomat, peberfrugt og limen i marinaden. De limemarine lakseskiver formes som en rose og lægges på artiskokbunden.
Hæld balsamico i en gryde og kog den ned til en sirup. Pensel toastskiverne med marinaden og steg dem ved svag varme på en pande. Pensel de øverste kanter på rosen med den nedkogte balsamico.
Læg tomat, peberfrugt og lime i små dynger på tallerkenen og lav små dråber med balsamico imellem.