Coq au vin - med svinebryst


Coq au vin - med svinebryst

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Coq au vin er en af de mest kendte klassiske fjerkræretter i Frankrig. Naturligvis har hver egn sin specielle version, en variation med hvidvin er Coq au Riesling i Alsace. Vi besluttede os for Bourgognes version som er den mest kendte og som vi selv synes bedst om.
1 unghane ca. 1,5 – 1,8 kg
125 g. magert tørret svinebryst*
15-20 perleløg
150 g champignons
30 g smør
1 spsk mel
2 fed hvidløg
1 bouquet garni af timian, rosmarin, laurbærblade og persille
1 flaske rødvin (gerne en Bourgogne)
salt
peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Svinebrystet skæres i terninger og steges i en gryde så fedtet smelter af. Kødet tages op og fedtet tilsættes smør. Blanchér perleløgene, brun dem derefter i fedtblandingen og tag dem op. Brun herefter svampene i smørret og tag også dem op. Skær hanen i passende stykker, brun dem i samme fedtstof som løg og svampe, drys med mel og bag det igennem i nogle minutter. Tilsæt derefter løg, svampe, hønsebouillon, finthakket hvidløg, krydderurter og rødvin. Braiser retten under låg til hanen er mør (ca. 40 minutter). Ønsker man at bevare saften i bryststykkerne tages de op og lårene braiseres i 20 minutter hvorefter bryststykkerne lægges tilbage i gryden.
Til sidst tager man kød og garniture op, anretter det i et dybt fad, smager sovsen til med salt og peber og sigter den over kød og garniture.
Tilbehør:
Server retten med smørristede brødcroutoner med hvidløg og persille eller flûtes. * I Frankrig vil man ofte bruge Ventreche, tørret svinebryst som smager meget kraftigt. Det kan købes hos Kalu. Man kan dog bruge røget bacon i stedet for.
God fornøjelse…