Kogt unghane i selleri
|
Tilberedningstid:
Ikke angivet
|
|
Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 unghane 1,5-1,8 kg 20 hvide peberkorn 2 laurbærblade 1 stort løg 2 gulerødder 1 stor selleri 2 kviste timian 1 spsk. groft salt ½ l. piskefløde 100 gr. smør
|
SÃ¥dan tilberedes opskriften
Læg unghanen i en gryde med koldt, saltet vand og kog op. Gør grøntsagerne i stand imens, sellerien deles kun et par gange, og hæld dem ned til unghanen når vandet koger. Kog det hele i 30 min. Tag så sellerien op og lad resten småkoge 30 min. til. Sigt suppen gennem en finmasket sigte eller et klæde og kog ind til ca. ½ l. Skum undervejs for fedt og urenheder. Mens fonden koger ind skæres selleri og unghane i mundrette stykker. Når suppen er reduceret tilstrækkeligt hældes piskefløden ved og det hele simrer videre, til sovsen er lækker og cremet. Så varmes unghane- og selleristykker i sovsen, som i sidste øjeblik monteres med en klat smør lige inden der bli'r sagt: "værsgod". Tilbehør: Friske danske pillekartofler drysset med persille. God fornøjelse…
|
|