Kogt unghane i selleri


Kogt unghane i selleri

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 unghane 1,5-1,8 kg
20 hvide peberkorn
2 laurbærblade
1 stort løg
2 gulerødder
1 stor selleri
2 kviste timian
1 spsk. groft salt
½ l. piskefløde
100 gr. smør

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Læg unghanen i en gryde med koldt, saltet vand og kog op. Gør grøntsagerne i stand imens, sellerien deles kun et par gange, og hæld dem ned til unghanen når vandet koger. Kog det hele i 30 min. Tag så sellerien op og lad resten småkoge 30 min. til. Sigt suppen gennem en finmasket sigte eller et klæde og kog ind til ca. ½ l. Skum undervejs for fedt og urenheder.
Mens fonden koger ind skæres selleri og unghane i mundrette stykker.
Når suppen er reduceret tilstrækkeligt hældes piskefløden ved og det hele simrer videre, til sovsen er lækker og cremet.
Så varmes unghane- og selleristykker i sovsen, som i sidste øjeblik monteres med en klat smør lige inden der bli'r sagt: "værsgod".
Tilbehør:
Friske danske pillekartofler drysset med persille.
God fornøjelse…