Andesalat med vilde ris


ANDESALAT. Andesalat med vilde ris

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 andebryst
1 1/4 dl vilde ris
2 forårsløg
1 dl vindrue
1/4 dl ristet pekannød

Dressing:
1/2 spsk appelsin
1 dl appelsinjuice
2/5 dl sherryeddike
1/4 tsk bordsalt
1/2 knivspids peber

Pynt:
4 blade rosensalat
2 spsk frisk purløg

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Forvarm ovnen til 230°C.
Opvarm en stor slip-let pande, til den er varm. Tilsæt andebryster og steg ved middelhøj varme i 2 min. på hver side.
Placér kødet i et ovnfast fad og steg dem færdige i 20 min. eller indtil de er gennemstegt. Skær kødet i strimler.
Kog de vilde ris. Bland andekød, ris, hakkede forårsløg, halverede druer og hakkede pecannødder i en stor skål.


Dressing: Bland revet appelsinfrugtkød samt resten af ingredienserne til dressingen i en lille skål. Rør godt rundt. Hæld dressingen over salaten og vend det hele godt.
Placér et salatblad på hver tallerken. Fordel herpå andesalaten,drys med finthakket purløg og servér.
TIP: Er der rester fra en andesteg, kan kødet herfra (skåret i tern) bruges i stedet for andebryst, og der kan bruges andre slags nødder - f.eks.hasselnødder eller pinjekerner.