Østers på italiensk


Østers på italiensk

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Friske østers, f.eks. Stillehavsøsters, der kan samles i Vadehavet
Italienske sardiner
Kapers
Olivenolie
Hvidløg
Løg
Persille
Dild
Rød peber
Små tomater
Salt
Citron

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Friske østers skylles grundigt i rindende vand.
•Læg østerserne i en bradepande med den flade side opad.
•Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 6-7 minutter. Derved koger østersen i sin egen saft og smider nogle af urenhederne mellem skallerne.
•Tag ”låget” af østerserne med en østerskniv og arranger dem på et fad.
•En del af de store østers blendes med et par italienske sardiner samt kapers. Det røres med olivenolie, hakkede hvidløg og almindelige løg. Smag til med hakket persille og dild, rød peber og hakkede små tomater, salt og citron.
•Server østersfadet med groft landbrød og skiveskårne citroner. De spises direkte fra fadet med fingrene, og der serveres kold hvidvin og isvand til.
•Væden fra ovndampningen af østerserne kan evt. samles i en gryde og koges ned, så brødet kan dyppes i det.
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk