Grillede østers


GRILLEDE ØSTERS, opskrift Grillede østers

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
6-12 østers
Marinade til østers:
100 g smør
4-6 fed hvidløg
1-2 spsk stærk chilisauce
saft af 1 citron
Husk: Foliebakke med 1 cm salt i bunden

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Marinade:
•Smørret smeltes i en kasserolle.
•Tilsæt det pressede hvidløg, chilisauce og citronsaft, og giv blandingen et kort opkog og stil den til afkøling. Lad det stå til du har åbnet østersene.
•Dæk bunden af en foliebakke med 1 cm groft salt, og sæt de åbnede østers i saltet. På den måde har du styr på sagerne, når du skal til og fra grillen.
•Hæld 1 spsk af marinaden ned i de åbne østers.
Ved grillen:
•Tag bakken med ud til grillen. Hvis det kan lade sig gøre, stilles hver østers på risten over direkte varme, og griller i ca. 8-10 min.
•Når de begynder at boble, skal de have yderligere 3 min. på grillen inden de er helt færdige. Hvis man vil være helt sikker på, at de ikke vælter, kan de evt. grilles i foliebakken med saltet - smid da saltet ud efter endt grillning.
Tip: Resten af marinaden kan evt. bruges til at pensle fisk med under stegning. Den er også særdeles velegnet til jomfruhummer og store rejer.
Tip: Østers åbnes nemmest med et "østers-åbner-sæt", som består af et lille træbræt og en lille kniv. Lirk forsigtigt kniven ind i østersåbningen, og frigør den øverste skal hele vejen rundt. Vær opmærksom på at få hele østersen i den underste skal før toppen fjernes. Behold så meget af vandet i skallen som muligt.

Fisk på Grill / Jan & Miriam Glæsel
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk