Ovnbagt ørred med krydderurter


Ovnbagt ørred med krydderurter

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 hel ørred, ca. 800 g
1 bundt dild
1 usprøjtet citron
3 dl syrnet fløde 9%, ylette eller lign.
2 fennikel
Tilbehør:
Kogte kartofler
1 bundt grønne asparges
Groft brød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Tænd ovnen på 200 grader.
•Hak halvdelen af dilden.
•Riv skallen af citronen.
•Bland hakket dild og citronskal i den syrnede fløde eller lign., og smag til med salt og peber.
•Skær fennikel i tynde skiver, og læg dem på midten af en bradepande med bagepapir.
•Læg ørreden oven på fennikelen.
•Skær 4-5 snit på overfladen af fisken, og læg en lille kvist dild i snittene.
•Krydr ørreden ovenpå og indeni med salt og peber.
•Skær resten af citronen i skiver, og læg i bugen på ørreden sammen med resten af dilden.
•Bag ørreden 25-30 min. i ovnen.
Servér ørreden med fennikel, kogte kartofler, dampede friske asparges, citrondressingen og godt brød.
Tip: I stedet for ørred kan du anvende 1 lille laks, f.eks. fra frost.
Energi:
Pr. person:
2900 kJ (690 kcal)
Protein: 30%
Kulhydrat: 50%
Fedt: 21% (15 g)
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk