Grillet ørred med italiensk kartoffelsalat


Grillet ørred med italiensk kartoffelsalat

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1-2 ørreder (800-1000 g i alt)
1 citron
1 bundt krydderurter fx salvie, rosmarin, oregano, merian, citronmelisse, dild, timian eller friske laurbærblade
1 spsk raps- eller olivenolie
salt og peber
Italiensk kartoffelsalat:
1 kg nye kartofler
500 g grønne bønner
1 bundt forårsløg
50 g soltørrede tomater
1 håndfuld persille
1 lille bundt basilikum
2 spsk olivenolie
2 spsk balsamico

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Grillet ørred:
•Skrab ørreden for skæl. Hold fisken i halen, og skrab med en gaffel i retning af hovedet. Det sviner en del, så det er en fordel, hvis du kan gøre det udendørs.
•Skyl ørreden og tør den af. Skær et par snit på hver side af fisken. Fyld citronskiver og krydderurter i bugen på fisken.
•Pensl fisken med olie, og steg den på en varm grill. Lad fisken blive helt færdig på den ene side, så den har sprødt skind og et fint grillmønster, inden du vender den om. På denne måde er den mindre tilbøjelig til at hænge fast i grillristen.
•Krydr med salt og peber, og anret fisken på et stort fad.
Kartoffelsalat:
•Skur eller skrub kartoflerne. Kog kartoflerne møre, lad dem køle lidt af, og halvér dem.
•Kog bønnerne i 4 min. i letsaltet vand, så de stadig er ldit sprøde. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte.
•Skær forårsløgene i ringe og de soltørrede tomater i strimler.
•Hak persille og basilikum groft.
•Pisk olie og balsamico sammen til en dressing. Vend kartoflerne grundigt sammen med dressing, bønner, soltørrede tomater, forårsløg og krydderurter. Smag salaten til med salt og peber.
Servér den grillede ørred med skind, kartoffelsalat og godt brød.
Tip: I stedet for ørred kan du anvende 1 lille laks.
Energi:
Pr. person:
3000 kJ (710 kcal)
Protein: 23%
Kulhydrat: 45%
Fedt: 32% (26 g)
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk