Tun stegt i krydderurter


STEGT TUN, opskrift på Tun stegt i krydderurter

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 røde peberfrugter
4 tomater
2 spsk olivenolie
300 g perlebyg
1 spsk vineddike
1 dåse artiskokhjerter
4 tunbøffer ca. 500 g
1 lille bundt persille
1 bundt purløg
3 spsk olivenolie
2 tsk blandede peberkorn (røde, hvide, grønne, sorte)
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
½ tsk flagesalt

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Tænd ovnen på 250 grader
•Smør peberfrugterne ind i olie, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Skær tomaterne i kvarte, og læg dem med den runde side nedad i bradepanden ved siden af peberfrugterne. Dryp tomaterne med olie.
•Bag peberfrugter og tomater i ca. 20 min. Vend peberfrugterne hvert 5. min., så de bliver bagt på alle sider.
•Kog perlebyg i rigeligt vand med salt i det antal in., som er angivet på pakken. Hæld de færdige perlebyg op i en sigte, og lad dem dryppe af.
•Tag peberfrugter og tomater ud af ovnen. Træk skindet af peberfrugterne, så snart de er kølet af. Fjerne stilk og kerner, og skær peberfrugterne i brede strimler.
•Vend perlebyggene forsigtigt med 1 spsk olie, vineddike, peberfrugter, tomater og artiskokhjerter i kvarte. Smag til med salt og peber.
•Hak purløg og persille meget fint, og bland det på en tallerken sammen med 1/4 tsk salt.
•Vend alle siderne af tunbøfferne i krydderurterne.
•Varm olien op til jævn varme, og steg tunen 3 min. på hver side. Skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune.
•Skær tunbøfferne ud i skiver på skrå, og anret dem på tallerkener.
•Stød peberkornene groft i en morter eller med bagsiden af en kniv på skærebrættet.
•Bland citronsaft og olivenolie, og hæld over tunen
Drys med peber, citronskal og salt, og servér med godt brød.
Tip: I stedet for perlebyg kan du anvende parboiled spelt.
Energi:
Pr. person:
3200 kJ (760 kcal)
Protein: 26%
Kulhydrat: 54%
Fedt: 20% (16 g)
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk