Nytårstorsk i nye klæder


NYTÅRSTORSK, opskrift Nytårstorsk i nye klæder

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
3 store rødbeder
4 tsk olivenolie
2 spsk balsamico
2 spsk honning
150 g røget laks
500 g torskefilet
salt og peber
2½ dl græsk yoghurt 10%
1 spsk dijonsennep
saft af 1 citron
2 spsk wasabipuré
1 håndfuld bredbladet persille
Tilbehør:
Kogte aspargeskartofler og godt brød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Skræl rødbederne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg rødbederne i et ildfast fad, dryp med 2 tsk olie, og bag dem 30 min. ved 180 grader.
•Tag rødbederne ud af ovnen, dryp dem med balsamico og honning, og bag dem endnu 10 min.
•Skær den røgede laks i strimler, og rist dem på en slip let-pande, til de er sprøde.
•Del torsken i 4 stykker, og læg dem i et ildfast fad. Dryp med 2 tsk olie, og krydr med salt og peber. Bag torsken 10 min. i ovnen ved 180 grader.
•Pisk yoghurt, dijonsennep og citronsaft sammen til en sennepsdressing.
•Anret torsken med et drys ristet røget laks, wasabipuré, sennepscreme og bagte rødbeder. Drys med hakket persille, og servér med kogte aspargeskartofler og godt brød.
Tip: I stedet for torsk kan du anvende sej, kuller, kulmule eller brosme.
Energi:
Pr. person:
2900 kJ (690 kcal)
Protein: 38%
Kulhydrat: 40%
Fedt: 22% (17 g)
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk