Indisk curry med torsk


Indisk curry med torsk

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 løg
1 spsk rapsolie
2 cm ingefær
2 fed hvidløg
1 frisk chili
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt spidskommen
1/4 tsk stødt kardemomme
1/4 tsk stødt nellike
1 dåse hakkede tomater
½ limefrugt
1½ dl græsk yoghurt
salt
500 g torskefilet
2 dl ærter
1 bundt frisk koriander
Tilbehør:
Kogte basmatiris
Mango- eller limechutney

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Hak løgene, og svits dem i olien i en bred gryde ved jævn varme, til de er klare.
•Riv ingefær og hvidløg fint, og hak chilien.
•Svits ingefær, hvidløg, chili og alle krydderierne med løgene i 1 min.
•Tilsæt tomaterne, og lad saucen simre i 10 min.
•Tilsæt limesaft og yoghurt, og smag til med salt. Lad ikke saucen koge for voldsomt, efter yoghurten er kommet i.
•Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, læg dem ned i saucen, og ryst gryden lidt. Drys ærterne over, og lad retten simre under låg i 5 min.
•Drys med frisk koriander, og servér med kogte basmatiris og chutney.
Tip: I stedet for alle krydderierne kan du anvende 1-2 tsk færdig currypasta.
Tip: I stedet for torsk kan du anvende brosme, kuller, kulmule, rødfisk, havkat, multe, havtaske, victoriabars, pangasius eller lange.
Energi:
Pr. person:
2500 kJ (600 kcal)
Protein: 25%
Kulhydrat: 61%
Fedt: 14% (10 g)
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk