Courgettestegt slethvar med tranebærpuré


Courgettestegt slethvar med tranebærpuré

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 spsk honning
300 g tranebær
saft af 2 appelsiner
2 spsk rød balsamico
1 courgette (squash)
1 æg
600 g slethvarfilet uden skind og ben
1 spsk raps- eller olivenolie
1 porre
400 g grønne bønner
Tilbehør:
Kogte kartofler og godt brød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Varm honningen op i en gryde, til den begynder at boble. Svits tranebærrene et par min. i den varme honning.
•Tilsæt appelsinsaft og balsamico, og kog i 3-4 min.
•Blend tranebær og saft til en fin puré, og tilsæt evt. lidt vand under blendningen.
•Skær courgetterne i papirtynde skiver.
•Pisk ægget sammen, og pensl slethvarfileterne med ægget.
•Læg courgetteskiverne taglagt på fileterne, og tryk dem godt ned.
•Varm olien op på en pande. Vend forsigtigt fisken om, og læg den på panden med courgettesiden nedad. Steg fisken ved jævn varme i ca. 10-15 min. Vend først fisken om, når den er helt færdig, og anret den på et fad med courgettesiden opad.
•Kog porren i letsaltet vand, til den er helt mør. Lad porren køle af under koldt vand.
•Kog bønnerne i vandet i 4 min.
•Flæk porren. Læg bønnerne sammen i 4 små bundter, og rul porrebånd rundt om hvert bundt.
Servér fisken med bønner, tranebærkompot, kogte kartofler og godt brød.
Tip: I stedet for slethvar kan du anvende pighvar, multe eller victoriabars (victoriafisk).
Energi:
Pr. person:
2800 kJ (670 kcal)
Protein: 23%
Kulhydrat: 62%
Fedt: 15% (11 g)
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk