Skrubbe dampet i bastkurv


DAMPET SKRUBBE, opskrift Skrubbe dampet i bastkurv

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 citrongræs
2 tsk grøn thai karrypasta
4 kaffir-limeblade
1 dåse kokosmælk
1 bouillonterning
450 g skrubbefilet
Evt. 1-2 bananblade
500 g asiatiske grøntsager, fx bok choi, forårsløg, sukkerærter
1 spsk rapsolie
salt og peber
Tilbehør: Kogte jasminris

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Hak hvidløgene fint. Flæk chilien og toppen på citrongræsset.
•Kom chili, hvidløg, citrongræs, karrypasta, kaffir-limeblade, kokosmælk og bouillonterning i en bredbundet gryde, og kog op.
•Læg skrubbefileterne i en bastkurv. Læg evt. bananblade under fisken. Stil bastkurven ned i gryden, læg låg på, og damp fisken ved jævn varme i 10 min.
•Lynsteg grøntsagerne i olien i wok eller pande. Krydr med salt og peber.
•Tag bastkurven op af gryden, stil den på en tallerken, og servér fisken i kurven. Hæld kokosmælken op i en skål, og brug som sauce. Servér de lynstegte grøntsager og kogte ris til fisken.
Tip: Har du ikke en bastkurv, kan du bruge en damprist. Eller du kan lægge fisken på en tallerken og stille 3 kopper ned i gryden, som tallerkenen kan stå på.
Tip: Alle ingredienserne til denne ret kan købes i asiatiske supermarkeder.
Tip: I stedet for skrubbe kan du anvende rødspætte, ising, rødtunge eller skærising.
Energi:
Pr. person:
2900 kJ (690 kcal)
Protein: 20%
Kulhydrat: 47%
Fedt: 33% (25 g)
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk