Helstegt skrubbe med citronsauce


Helstegt skrubbe med citronsauce

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Fisk:
4 hele skrubber
1 dl hvedemel
2 spsk rapsolie til stegning
Sauce:
3 spsk hvedemel
5 dl fiskebouillon
2 pasteuriserede
æggeblommer
½ dl citronsaft
Tilbehør:
Kogte kartofler
200 g sukkerærter

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Skyl skrubberne godt, og dup dem tørre med køkkenrulle.
•Vend skrubberne i mel krydret med salt og peber.
•Varm halvdelen af olien på en slip let-pande, og steg to skrubber ad gangen. Først med rygsiden nedad. Steg i ca. 6 min.
•Vend fisken og steg i yderligere 6 min.
•Kog sukkerærterne i 2 min. Lad dem dryppe af.
•Pisk mel og bouillon sammen i en gryde, og lad koge i 5 min.
•Pisk æggeblommer sammen med citronsaft, og tilsæt lidt af den varme sauce.
•Rør æggemassen i saucen under omrøring, og varm saucen op. Saucen må ikke koge.
•Smag til med salt og peber.
Servér skrubberne med sukkerærter, kartofler og citronsauce.
Tip: I stedet for skrubbe kan du anvende ising eller rødspætte.
Energi:
Pr. person:
2100 kJ (550 kcal)
Protein: 28%
Kulhydrat: 45%
Fedt: 27% (15 g)
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk