Sild med rabarber


SILD MED RABARBER, opskrift på Sild med rabarber

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
8 sildefileter
1 dl majsgryn eller rugmel
salt & peber
20 g smør til stegning
Rababerkompot med hindbær:
3 stænger rabarber ca. 200 g
½ dl vand
2 spsk hvid balsamicoeddike eller hvidvinseddike
1 stang kanel
125 g sukker
100 g hindbær
Kartofler på spid:
1 kg små, nye kartofler
1 pakke bacon i skiver
1 spsk olie
salt & peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Bred sildefileterne ud, og vend dem i majsgryn blandet med salt og peber.
•Steg dem i gyldent smør på en pande.
•Skær rabarberstængerne i skiver. Kog rabarberne møre i vand og eddike sammen med kanelstangen.
•Tilsæt sukkeret. Når sukkeret er opløst vendes hindbærrene forsigtigt i og varmes kort igennem.
•Skrub eller skrab kartoflerne. Kog kartoflerne 10 min. og afdryp dem i en sigte.
•Sæt kartoflerne på spid sammen med en skive bacon på hvert spid. Læg dem i en smurt bradepande, pensl med olie, og drys med salt og peber.
•Stil bradepanden i ovnen på andenøverste ribbe ved 225 grader i ca. 10 min. til de gyldner.
•Anret de stegte sildefileter på hver deres tallerken, med et par skefulde rabarber-hindbærkompot, og et spid kartofler.
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk