Svinemørbrad med madeirasauce og ovnbagte grøntsager


Svinemørbrad med madeirasauce og ovnbagte grøntsager

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
6-800 g svinemørbrad
Grøntsagsblanding
200 g friske champignon
4-6 kartofler i både
2 rødløg i både
3 gulerødder i tern
2 peberfrugter i tern, valgfri farve
1 skiveskåret squash
2 spsk frisk timian
2 spsk frisk oregano
2 spsk olie
1 spsk Brun Farin
1 tsk salt
1/2 tsk sort peber
1 dl pinjekerner eller solsikkekerner
Sauce
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
3/4 dl balsamicovineddike
3 spsk Brun Farin
1 1/2 dl madeira
3 spsk kalvefond
3 dl vand
1 spsk kartoffelmel
salt, peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bland alle ingredienser til grøntsagsblandingen i en bradepande, og bag den midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter.
Pil og hak løg og hvidløg. Brun dem i olie i en gryde. Tilsæt farin, og lad det brune med. Hæld forsigtigt vineddike og vin i, og lade blandingen koge et par minutter. Tilsæt fond og vand, og lad det koge i yderligere nogle minutter. Si eventuelt de hakkede løg fra. Saucen jævnes med kartoffelmel, der er udrørt i lidt vand. Der smages til med salt og peber.
Puds kødet, og skær det i 3-4 cm tykke skiver. Steg kødet på begge sider. Krydr med salt og peber. Serveres med grøntsagsblandingen og saucen.