Franske pandekager med rejer


FRANSKE PANDEKAGER. Franske pandekager med rejer

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Dej:
2 æg
1 dl mælk
½ dl piskefløde
lidt reven muskatnød
salt & friskkværnet hvid peber
50 g mel
lidt smør til bagningen.
Fyld:
200 g pillede rejer
2 spsk. olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
1 ½ tsk. Smuldrede timianblade
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 god sjat cognac
1 ½ dl tør hvidvin
2 ½ dl piskefløde
1,2 dl cremefraiche 38%
salt & friskkværnet sort peber
1 knsp. Cayennepeber
100 g reven emmentaler ost.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Pisk ingredienserne til dejen sammen for svag styrke med elpiskeren. Bag dejen til 6 pandekager. Varm olien på en pande. Rist hvidløg og timian sammen med de pillede rejer under omrøring i 1 min. Hæld cognac på og sæt en tændstik til og ryst panden, til rejerne er flamberet. Hæld vin og fløde på og tilsæt tomatpuré. Lad det lige koge igennem i 2 min. Tag rejerne op med en hulske. Kom cremefraichen i saucen. Lad det koge kraftigt igennem og smag til med salt, peber og cayenne. Vend rejerne i saucen. Bred pandekagerne ud og fordel rejefyldet på. Rul dem sammen og læg dem tæt sammen i et ovnfast fad. Øs resten af saucen over og drys osten på toppen. Gratiner pandekagerne under grillen på næst øverste rille i 5-8 min., til de er gyldne og sprøde, server straks.