Saltet kylling


SALTET KYLLING, opskrift på Saltet kylling -opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 stor kylling
1 spsk salt
2 tsk Sukker
Til kogning:
5 hvide peberkorn
1 løg
1 gulerod
ca. 1 liter vand
Peberrodssauce
2 dl piskefløde
1 dl kvark
1 tsk Sukker
1/2 tsk salt
reven peberrod efter smag
Agurkesalat
1 salatagurk
2 spsk eddike
3 spsk Sukker
persille

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Serveres med kogte, nye kartofler, peberrodssauce og agurkesalat.
1. Rens kyllingen grundigt. Halver den, og gnid den med salt og sukker. Læg de to halvdele med skindet nedad i en plasticpose, som lukkes til. Lad dem ligge i køleskabet 1-2 døgn. Vendes ikke.
2. Læg kyllingen i en ikke for stor gryde, tilsæt vand, peberkorn og grøntsager. Lad den småkoge under låg i ca. 40 minutter. Lad den køle af i suppen, og fjern derefter skind og ben.
3. Skær kødet i mindre stykker, som anbringes på et fad. Garnet med friske eller kogte grøntsager og citron.
Peberrodssauce
Pisk fløden. Bland kvark, peberrod, salt og sukker. Vend flødeskummet ned i blandingen. Stil saucen koldt, indtil den serveres.
Agurkesalat
1. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Kram den, så den bliver blødere.
2. Rør eddike og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Tilsæt agurkeskiverne. Lad agurkesalaten stå ca. 1 time, før den serveres.
Strø hakket persille over umiddelbart inden servering.