Portergryde


PORTERGRYDE, opskrift på Portergryde - Gryderet

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
300 g skalotteløg
2 spsk olie
1/2 dl (30 g) mel
1/2 tsk salt
1 knivsp peber
800 g skært oksekød i tern
2 spsk olie
1 flaske porter
1 oksebouillonterning
1 spsk dijonsennep
2 spsk Brun Farin
1 spsk frisk timian
evt. hakket persille til pynt

SÃ¥dan tilberedes opskriften
1. Pil skalotteløgene og sautér dem i olie, til de tager farve. Tag dem op.
2. Kom mel, salt og peber i en plastpose, kom kødternene i og ryst godt. Brun kødet i resten af olien i to omgange. Til anden omgang tilsættes yderligere 2 spsk olie.
3. Når kødet er brunet tilsættes løg, porter og bouillonterning. Lad det koge i 5 min.
4. Rør sennep, brun farin og timian i. Lad det simre under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt.
5. Pynt evt. med hakket persille. Kan serveres med kartoffelmos eller brød.