Laks i butterdej


LAKS I BUTTERDEJ, opskrift Laks i butterdej - opskrift på lækker lakseret

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(10 personer)
750 g fersk laks uden ben og skind
Marinade
2 dl olie
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. sambal oelek
1 spsk. revet hvidløg
1 dl friske krydderurter, f.eks. dild, basilikum eller timian
1 1/2 dl finthakket zittauerløg
1 aflang, kold butterdejsplade
5 hakkede, hårdkogte æg
3 dl finthakket purløg
2 dl finthakket dild
300 g Philadelphia smøreost naturel, light
2 spsk. reven peberrod
Æg til pensling
Sauce
2 dl cremefraiche
2 dl kvark
2 spsk. Dansukker Lyst Muscovadoråsukker
1/2-3/4 dl dijonsennep
Salsa
1 agurk i tern
4 tomater i tern
1 gul peber i tern
1 dl finthakket basilikum
2 spsk. olie
2 spsk. Dansukker Mørk Sirup
2 spsk. balsamicovineddike

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bland ingredienserne til marinaden sammen. Skyl fisken, og læg den i en skål. Fisken pensles med marinaden. Dæk skålen med plastfolie, og stil den i køleskab natten over.
Bland ost og peberrod. Bred osteblandingen ud på midten af butterdejspladen. Skær laksen i store, tynde skiver, og læg dem oven på butterdejen. Fordel æg, purløg og dild over laksen. Rul butterdejspladen sammen som en roulade. Tryk kanterne ordentlig til, så blandingen ikke falder ud. Pensl rouladen med pisket æg. Bag rouladen efter anvisningerne på butterdejspakken.
Sauce
Bland ingredienserne til saucen sammen, og stil den koldt ind til servering.
Salsa
Bland alle ingredienser til saucen sammen, og stil den koldt ind til servering.
Fordel salsaen og saucen på 10 assietter. Skær lakserouladen i 10 stykker, og læg dem på assietterne. Serveres med det samme.