KREOLSK FESTGRYDE, Opskrift på Kreolsk Festgryde
|
Tilberedningstid:
Ikke angivet
|
|
Nødvendige ingredienser
(10 personer)
1 kg svinefilet 3-400 g kabanosse eller anden krydret pølse 6 dl piskefløde 2 bouillonterninger 2 dl mælk + 2 spskf. hvedemel 1/2 tskf. salt 1 tskf. groftkværnet sort peber 1 spskf. blandede krydderurter 2 tskf. Rørsukker 1 rød peber 300 g saltagurk 200 g sorte oliven u/sten 1 glas syltede løg
|
SÃ¥dan tilberedes opskriften
1. Puds svinefileten og skær den i 2 cm tykke skiver. Skær pølserne i 3-4 cm lange stykker. Brun pølserne uden fedtstof og læg dem over i en stegegryde. Brun kødet i det fedt, der nu er i stegepanden. Læg også det over i stegegryden. 2. Tilsæt fløden. Smuldr bouillonterningerne i. Rør melet ud i mælken og tilsæt blandingen. Krydr med krydderurterne, rørsukker, salt og peber. Lad simre under låg i 10 minutter. 3. Skær peberen i strimler og tilsæt den. Lad simre i endnu et par minutter. 4. Hak agurken eller skær den i strimler. Tilsæt agurk, oliven og syltede løg. Varm gryden inden servering. Servér med kogt ris.
|
|