Kalkunbryst med rabarberchutney og pinje-ris


KALKUNBRYST, opskrift på Kalkunbryst med rabarberchutney og pinje-ris

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Chutney
300 g rabarber
1 æble
1/2 rød chili
1 lille løg
revet skal af 1/2 citron
1 spsk. olie
3 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. Dansukker Cane Syrup/Rørsukker Sirup
1/2 tsk. salt
2 knsp. sort peber
1 tsk. karry
600 g kalkunbryst
smør eller margarine
salt, peber
Ris
3 dl langkornede ris
6 dl vand
1/2 tsk. salt
50 g pinjekerner
1 groftrevet gulerod

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skyl rabarberne, og skær dem i 2-3 cm lange stykker. Skræl, udkern og skær æblet i tern. Skyl, udkern og skær chilien i fine tern. Pil løget, og skær det i tern. Varm olien op i en gryde, og svits løget. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad blandingen simre i 5 minutter.
Skyl kalkunbrystet i koldt vand. Dup det tørt med køkkenrulle. Opvarm stegefedtet på en stegepande, og brun kødet på alle sider. Krydres med salt og peber. Lægges i et ildfast fad og steges færdigt ved 125° i ca. 30 minutter.
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Rist pinjekernerne på en tør stegepande. Bland pinjekernerne og den revne gulerod i risene. Serveres straks sammen med kødet og chutneyen.