Jambalaya


Jambalaya opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 spsk olivenolie
1 stort løg
1 rød peberfrugt
2 stilke bladselleri
2 stærkt krydrede pølser, f.eks. Andouille eller Cabanosse
3 kyllingebryster eller 1 lille kylling
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
evt. 1 spsk grøn chili (meget stærk)
2 dl kyllingebouillon
3 dl vilde ris eller almindelige ris
2-3 dråber tabasco
1/2 tsk urtesalt
2 spsk Brun Farin
evt. 1 knivspids sambal olek (meget stærk)
1/2 kg upillede rejer
1 dåse krabbekød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
En af cajunkøkkenets absolutte klassikere.
Filosofien bag opskriften er, at "man tager, hvad man har" …
1. Hak løg, peberfrugt og blegselleri. Skær pølsen i tern.
2. Svitses sammen med kyllingestykkerne i olie i en stegegryde.
3. Kom de pressede hvidløgsfed i gryden.
4. Hæld hakkede tomater, chilisovs, kyllingebouillon og til sidst ris i.
5. Lad det koge i 20-30 minutter.
6. Smag til med tabasco, salt, farin og evt. sambal olek.
7. Pil rejerne, og varm dem med i gryden (de må ikke koge, så bliver de seje).
8. Serveres f.eks. med cole slaw.