Hot filé Creole


Hot filé Creole, dejlig opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
6-800 g svinefilet
Grønsagsblanding
3 løg, 4 spsk olie
1/2 tsk peber
4 kartofler
3 stilke bladselleri
2 små gulerødder
1 rød peberfrugt
200 g friske champignoner
2 dl konserverede røde bønner
1 1/2 dl pasta (penne)
1 dl mandler
1 dl bønnespirer
4 tsk sesamfrø
Sovs
4 spsk kinesisk soja
4 spsk tør sherry
1 tsk worcestersovs
1/4 tsk tabasco
1 spsk Brun Farin
evt. 3 konserverede jalapeñopeber
evt. 1 knivspids sambal olek (stærk spansk peberblanding)
1 dl vand

SÃ¥dan tilberedes opskriften
En stærkt krydret ret. Hvis du udelader sambal olek og jalapeñopeber (fås i specialbutikker), bliver den knap så stærk. Drik vand eller øl til.
1. Skær svinefileten i 1 ½ cm tykke skiver.
2. Sæt skiverne på 4 spyd skiftevis med blade af rå løg. Pensles med lidt olie. Krydres med friskkværnet peber.
3. Gør grillen klar ude eller inde.
4. Skær de største ingredienser til grønsagsblandingen i mindre stykker.
5. Varm resten af olien i en serveringsgryde eller lignende.
6. Kom ingredienserne til grønsagsblandingen i. Svits dem ved svag varme, uden at de tager farve, i ca. 10 minutter.
7. Kom alle ingredienserne til sovsen i sammen med pastaen. Lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter.
8. I mellemtiden grilles spyddene med svinefilet.
9. Server grønsagsblandingen på et fad. Læg spyddene øverst