Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing


GRAVET LAKS, opskrift Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
ca. 1 kg laks af mellemstykket
1 stort bundt dild
1/2 dl salt
1/2 dl Sukker
2 tsk grovkværnet sort peber
1 spsk cognac (kan udelades)
Dildstuvede nye kartofler
1 1/2 kg nye kartofler
1/2 l fløde
1 tsk Brun Farin
1/2 tsk salt
1/2 tsk stødt hvid eller sort peber
hakket dild
Dilddressing
2 spsk dijonsennep
2 spsk Lys Sirup
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk finthakket dild

SÃ¥dan tilberedes opskriften
1. Frys fisken ned i et døgn, hvis den er frisk.
2. Tø fisken halvt op. Skær to fine, benfri sider ud, men lad skindet blive på. Tør siderne med køkkenrulle, og gnid dem med cognac.
3. Bland salt, sukker og peber. Drys lidt af blandingen på et fad. Læg den ene lakseside på fadet. Drys halvdelen af den resterende saltblanding på og rigeligt med dild.
4. Læg den anden lakseside oven på dilden. Drys den resterende saltblanding over. Dæk fadet til, og stil det koldt i to døgn. Vend laksen et par gange undervejs.
Dildstuvede nye kartofler
1. Vask kartoflerne grundigt. Skær dem i stykker, og bring dem i kog i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og kom fløden i. Tilsæt sukker, salt og peber, og lad det simre under låg, til kartoflerne er møre.
2. Tilsæt dild. Smag til med salt og peber.
Dilddressing
1. Bland alle ingredienser.
2. Server laksen i tynde skiver sammen med de stuvede kartofler og dressingen. Pynt med dild og citron.