Fransk vegetar menu


Fransk vegetar menu - dejlig opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Løg- og champignontoast:
4 skiver formbrød
400 g champignon
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk Rørsukker
salt, peber
smør eller margarine
persille
Auberginer i lag:
2 auberginer
4 tomater
1 porre
2 tsk salt, gerne urtesalt
1/4 tsk sort peber
1 tsk Rørsukker
1 tsk tørret rosmarin eller 2 tsk frisk
Sovs:
2 spsk smør eller margarine
2 spsk hvedemel
2 1/2 dl mælk
3 dl revet ost med meget smag
1 tsk Rørsukker
1/4 tsk sort peber
evt. salt
Marinerede klementiner:
8 klementiner
3 dl Sukker
9 dl vand
3 stænger kanel
9 stjerneanis
2 tsk Vaniljesukker

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Løg- og champignontoast:
1. Skær skorpen af brødet, og rist det.
2. Skær champignonerne i skiver, pil og hak løget, og svits det i fedtstoffet. Tilsæt presset hvidløg, salt, peber og rørsukker.
3. Fordel blandingen på brødskiverne. Pynt med en kvist persille.
Auberginer i lag:
1. Skyl auberginer, tomater og porre, og skær dem i skiver. Læg det skiftevis i et smurt ildfast fad. Hvert lag krydres med salt, peber, sukker og rosmarin.
2. Smelt fedtstoffet til sovsen, og tilsæt mel. Pisk mælken i, og lad det simre, til sovsen er kogt tilstrækkeligt ind. Kom revet ost, sukker og peber i. Rør rundt, til osten er smeltet, og smag til. Hæld sovsen over grønsagerne, og gratiner dem i ca. 30 minutter ved 200°.
Marinerede klementiner:
1. Giv sukker, kanel, anis og vand et opkog. Tag det af varmen, og tilsæt Vaniljesukker.
2. Skræl klementinerne med en kniv, så de er helt fri for hinder. Læg dem i den varme lage. Lad dem afkøle. De kan med fordel tilberedes nogle dage inden servering.
Serveres med vanilleis eller letpisket flødeskum.