Fisk på menuen


Fisk på menuen - opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Torsk med grønsagsblanding:
6-800 g frisk torskefilet med skind
2 gule peberfrugter
3 tomater
1 courgette
1/2 dl friskpresset citronsaft
2 spsk Rørsukker
2 kviste bladpersille
2 kviste frisk timian
salt og peber
fedtstof til stegning
Frugt i rødvinssirup:
3 dl rødvin
2 dl Rørsukker
1/2 netmelon
12 jordbær
1 1/2 dl piskefløde
1 dl kvark
1 tsk Vaniljesukker

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Torsk med grønsagsblanding:
1. Skold og flå tomaterne, og fjern kernerne. Skær kødet i tern. Fjern kernerne fra peberfrugten, og skær den i tern. Skyl courgetten, og skær den i tern.
2. Skrab fisken grundigt, skyl den, og tør den grundigt af. Skær den i 4 stykker. Krydres let med salt og peber.
3. Steg torskestykkerne i fedtstoffet med skindsiden nedad, til skindet er gyldenbrunt. Læg låg på stegepanden, og steg fisken færdig.
4. I mellemtiden svitses grønsagerne hurtigt i lidt fedtstof i en gryde. De skal være sprøde. Krydres med citronsaft, rørsukker, timian og hakket bladpersille. Smages til med salt og peber.
5. Fordel grønsagsblandingen på fire tallerkener. Læg torskestykkerne ovenpå, og server straks med kartoffelmos eller frisk pasta.
Frugt i rødvinssirup:
1. Kog vin og rørsukker sammen til en tyktflydende "sirup".
2. Pisk fløden. Bland flødeskum, kvark og Vaniljesukker.
3. Skræl melonen, og skær den i mindre stykker. Nip og skyl jordbærrene.
4. Fordel frugten på 4 tallerkener. Hæld "siruppen" over, og slut af med en klat flødeskumsblanding. Velbekomme!