Eksklusiv menu


Eksklusiv menu - Det er virkelig kræs denne her.menu...

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
Skaldyrspaté:
300 g torskefilet
1 tsk salt
1 knsp sort peber
2 æggehvider
2 tsk kartoffelmel
2 dl piskefløde
100 g pillede rejer
100 g hummerhaler
1 dl finthakket dild
smør eller margarine til formen
Dressing:
3 dl mayonnaise
1 dl ymer
revet skal af ½ citron
1/2 dl hhv. finthakket porre, dild, persille og purløg
1 tsk salt
1/4 tsk sort peber
2 tsk Sukker
Mørbradgryde med cognac:
1 kg svinemørbrad
smør eller margarine
salt, hvid peber
2-3 tsk Rørsukker
1 1/2 dl tør hvidvin
3/4 dl cognac
3 dl piskefløde
20 cherrytomater
12-18 sorte oliven uden sten
persille
Hindbær med varm karamelsauce:
1 l hindbær
2 dl creme fraiche 38%
1 dl Brun Farin

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skaldyrspaté:
1. Smør en ildfast form. Fjern eventuelle ben fra fisken. Blend eller hak fisken fint. Tilsæt salt, peber og kartoffelmel. Spæd til med fløde. Tilsæt dild.
2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i fiskefarsen. Læg farsen i lag med rejer og hummerhaler.
3. Dæk formen med folie eller papir. Bag den i vandbad i ovnen i ca. 45 minutter ved 200°. Stik i patéen for at se, om den er færdig. Lad den køle noget af, inden den vendes ud af formen. Opbevares koldt.
4. Bland ingredienserne til dressingen.
Server patéen med dressingen, friskkogte nye kartofler og salat.
Mørbradgryde med cognac:
1. Puds mørbraden, og skær den i 3-4 cm tykke skiver. Steg kødstykkerne i brunet smør eller margarine. Kom salt og peber på.
2. Tilsæt vin, cognac, fløde og rørsukker, og lad det simre under låg i ca. 8 minutter.
3. Skold og flå tomaterne, og kom dem i gryden sammen med oliven, til de er varme. Drys med hakket persille.
Serveres med friskkogte nye kartofler og salat.
Hindbær med varm karamelsauce:
1. Bland creme fraiche og brun farin i en gryde og kog det sammen.
2. Fordel hindbærrene i 4 skåle og hæld saucen over. Server evt. Med lidt flødeskum eller creme fraice.