Citron- og hvidløgschilirejer med safranris


Citron- og hvidløgschilirejer med safranris - opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 portioner ris
0,5 g safran
50 g smør eller margarine
350 g store rejer, gerne tigerrejer
2 revne eller finthakkede fed hvidløg
1 bundt fintstrimlede forårsløg
1 tsk. frisk, fintrevet ingefær
1 lille hakket rød chili
saft af 1/2 citron
2 spsk. Mørk Muscovadoråsukker
2 spsk. hvidvinseddike, gerne balsamico-vineddike
2 spsk. thailandsk fiskesauce
2 spsk. vand
3 spsk. frisk, finthakket koriander

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Kog risene med safran. Smelt fedtstoffet i en pande. Læg rejerne i, og braiser dem i 1 minut. Bland alle øvrige ingredienser i undtagen koriander, og kog det sammen i 2-3 minutter. Tilsæt koriander. Fyld 4 små kopper eller skåle med den nykogte ris, og vend dem ud på 4 tallerkener.
Fordel rejerne rundt om risen. Server straks.