And- eller kyllingbryst med pærechutney


And- eller kyllingbryst med pærechutney opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
4-8 ande- eller kyllingebryster
1 spsk. olie
1 spsk. smør eller margarine
2 dl hvidvin
1 spsk. grønne peberkorn
1/2–1 dl kyllingefond
Chutney
2 tomater
1 zittauerløg
1/2 dl rosiner
skal fra 1/2 appelsin
100 g Mørk Muscovadoråsukker
1 spsk. frisk, revet ingefær
1 1/2 dl hvidvinseddike,
gerne balsamico-vineddike
1 ml stødt kanel
1 ml stødt muskatnød
2 pærer
Marinade
1 spsk. Mørk Muscovadoråsukker
1 spsk. kinesisk soya
2 spsk. vand
1 tsk. salt
2 ml stødt hvid peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bland ingredienserne til marinaden. Læg fuglebrysterne i en tyk plasticpose, og hæld marinaden. Ryst posen, således at marinaden fordeler sig over alt kødet. Læg i køleskabet i 2-3 timer.
Skold, flå, og udkern tomaterne, og skær dem i tern. Skræl løgene, og skær dem i tern. Læg alle ingredienser til chutneyen undtagen pærerne i en gryde, og kog, til det er jævnet. Skræl, og udkern pærerne, og skær dem I skiver. Læg dem i chutneyen, og kog, til de er bløde.
Sæt ovnen på 200°. Snit skindet på fuglebrysterne. Brun olie og fedtstof i en stegepande. Læg fuglebrysterne i med skindsiden nedad, og brun dem gyldne.Vend, og brun også denne side. Læg det brunede kød over i et ovnfast fad. Steg midt i ovnen i 10 minutter.
Hæld vin, fond og de grønne peberkorn i stegepanden, og kog det sammen til en jævnet sky. Smag til, og tilsæt eventuelt mere krydderi. Skær fjerkræet i pæne skiver, og læg dem op på tallerkener med opvarmet chutney, sky og friske grønsager.