Tagine


TAGINE, opskrift på Marokkansk Tagine

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
600 g lammekød i store tern
1 zittauerløg
1 spsk. olie
1/2 spsk. spidskommen
1/2 g safran
1/2 tsk. salt
2 knsp. hvid peber
2 tsk. Brun Farin
6 dl vand
12 tørrede abrikoser
1 spsk. kartoffelmel
1 citron, revet skal og saft

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær kødet i ca. 4 cm store terninger. Pil løget, og skær det i tern. Varm olien op i en gryde, og brun kød og løg. Krydres med salt og peber. Tilsæt spidskommen, safran og brun farin. Hæld vandet over kødet, og lad retten simre under låg ca. 1 time. Tilsæt abrikoser, citronskal og –saft, og lad simre i yderligere 15 minutter. Jævnes med kartoffelmel udrørt i lidt vand. Smag til, og tilsæt evt. mere krydderi. Server couscous eller tabbouleh til.