Oksefilet - Helstegt


OKSEFILET HELSTEGT, Opskrift Oksefilet, Helstegt

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1½ kg hel oksefilet med fedtkant
Smør
Salt & Peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Oksefileten afpudses grundig for sener, fedtkanten ridses i tern.
I en stegegryde smeltes smørret rygende varmt og oksefileten brunes på alle sider.
Oksefileten anbringes på en rist over en bradepande, krydres med salt og peber, og steger videre i ovnen ved 225 grader i 35-40 minutter. Bruger du stegetermometer skal det vise 57-60 grader.
Hvis du ønsker rødt kød og 65-70 grader hvis du ønsker rosa kød.
Oksefileten skal hvile i mindst en halv time inden udskæring.
Serveres varm eller kold skåret i tynde skiver med bearnaise eller champignonsauce og råstegte eller franske kartofler samt salat, f.eks. tomatsalat.