Lumumba, dobbelte romkager


Lumumba, dobbelte romkager - dejlig opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Ca. 25 stk.
4 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadoråsukker
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
2 spsk. kakao
1 æg
150 g smør eller margarine
Fyld
50 g usaltet smør
1 dl Dansukker Rørsukker Flormelis
1 spsk. mørk rom
100 g smeltet chokolade
Pynt
100 g mørk chokolade
1 spsk. olie
Sølvkugler

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt fedtstof og æg, og ælt det sammen til en dej. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab 30 minutter.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt dejen, indtil den er smidig. Rul dejen ud i en tykkelse på ½ mm, og udstik stjerner med en form. Læg stjernerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175° i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Rør ingredienserne til fyldet sammen. Smør eller sprøjt fyldet på halvdelen af kagerne.
Knæk chokoladen i stykker, læg stykkerne i en skål sammen med olien, og smelt blandingen over et vandbad. Dyp resten af kagerne i chokoladen. Stil kagerne til afkøling på en rist. Strø sølvkugler på kagerne, inden chokoladen stivner. Læg de pyntede kager oven på kagerne med fyld. Opbevares køligt.