Adventskaffeboller


Adventskaffeboller - julen står for "døren"

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
20-25 stk.
25 g gær til søde deje
75 g smør eller margarine
3 dl mælk
1/2 tsk. salt
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg
9 dl hvedemel
Fyld
75 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Rørsukker Flormelis
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1 revet æble
Pensling
Æggeblomme
Hakkede mandler/nødder
Pynt
Dansukker Flormelis

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm op til 37°. Hæld det over gæren, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.
Bland fedtstof, flormelis og vaniljesukker til fyldet. Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud i en rektangulær flade på ca. 30 x 50 cm. Læg fyldet ovenpå. Strø det revne æble ud over. Rul dejen sammen til en rulle. Skær ud i små stykker, som placeres på en bageplade med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter. Pensl med æggeblomme. Strø mandelspåner ud over. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde. Drys flormelis over bollerne inden servering.