Skinkepaté


SKINKEPATE, opskrift på Skinkepaté super lækker opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
300 g skinke eller hamburgerryg
400 g kødfars
2 store æg
2 dl fløde
1 dl vand
3 spsk hvedemel
1 porre
1 fed hvidløg, revet, hakket eller presset
1 dl hakket persille
1 1/2 tsk salt
2 spsk friske eller 2 tsk tørrede blandede krydderurter
1/2 tsk sort peber
1 tsk Rørsukker
Fedtstof til formen
Sauce
3 dl cremefraiche
1 spsk Rørsukker
2 spsk dijonsennep
1 dl hakket persille

SÃ¥dan tilberedes opskriften
1. Bland alle ingredienserne til saucen, og stil den i køleskabet.
2. Skær skinken i små tern. Skyl og rens porren, og skær den i små stykker. Skyl og hak persillen.
3. Bland kødfarsen med æg, mel og fløde samt salt, peber, rørsukker, krydderurter og hvidløg.
4. Tilsæt skinke, porre og persille. Smør en aflang 1 ½ l form, og fordel farsblandingen i formen. Glat overfladen, så den bliver jævn.
5. Bages midt i ovnen ved 175° i 1½ time. Lad patéen køle af i formen, hvorefter den stilles i køleskab i mindst 6 timer for at sætte sig.
Serveres i centimetertykke skiver med sauce til.