Gravad laks med sennepssauce


Gravad laks med sennepssauce - lakseopskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
12 stykker franskbrød
800 g laksefileter med skind (2 stk.)
1/2 dl (40 g) Brun Farin
1/2 dl (50 g) salt
1/2 spsk friskkværnet peber
1 dl hakket dild
1 spsk hakket estragon
1 spsk hakket basilikum
Brug helst frisk estragon og basilikum.
Sennepssauce
1/2 spsk vineddike
1/2 dl sød sennep
1/2 dl Dijonsennep
2 spsk Brun Farin
1 tsk salt
1 tsk peber
2 dl olivenolie
1 dl hakket dild

SÃ¥dan tilberedes opskriften
1. Pil benene ud af laksen. Brug evt. en pincet.
2. Bland de øvrige ingredienser og læg 1/4 af krydderiblandingen i bunden af et aflangt og halvdybt fad. Oven på lægges en lakseside med skindsiden nedad. Halvdelen af krydderiblandingen drysses over fileten. Den anden filet lægges oven på med skindsiden opad. Resten af krydderierne drysses over.
3. Dæk og sæt i køleskab i 24 timer. Vend fisken og lad den stå i 24 timer til.
4. Skær den i tynde skiver og servér den med brød og sennepssauce. Efter tilberedning kan laksen holde sig 3 døgn i køleskab, men den er også meget velegnet til frysning.
Sennepssauce
1. Bland eddike, sennep, brun farin, salt og peber i en skål. Rør olien i lidt efter lidt. Tilsæt dild og lad saucen trække 24 timer.
Saucen kan holde sig omkring 1 måned i køleskab.