Lammekølle med hvidløg


LAMMEKØLLE - opskrift på Lammekølle med hvidløg

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1lammekølle ca 1,6 kg.
4-6 fed hvidløg
olie eller smeltet smør
salt
peber
1 L. vand
400 g. ris
2 pasteuriserede æg
saft af 2 citroner ca. 1 dl.
salt
peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Gnid lammekøllen med olie, salt og peber og stik hvidløgssplinter i den. Læg den på en rist over bradepanden eller et ovnfast fad og steg den ved 175 grader.
Efter ca. 1 times stegetid hældes 1 liter vand ned i bradepanden/fadet. Lad det koge op og hæld risen i vandet. Når risen er kogt mør og det meste af vandet er væk, tages lam og ris ud af ovnen.
Pisk de 2 æg sammen med citronsaft, salt og peber og vend æggeblandingen i risene lige inden serveringen.
Tomatsalat eller grøn salat er godt tilbehør til køllen.

Værd at vide
Det anbefales varmt at lave Tzatziki til, hvis man godt kan lide hvidløg