Søndagskylling


SØNDAGSKYLLING, opskrift på Søndagskylling - Kan også spises en anden dag !!!

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
1 stor kylling, mindst 1 1/2 kg
1 tsk. paprikapulver
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret estragon
1 tsk. hvidløgspulver
1 spsk. friskpresset citronsaft
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
1/2 dl mørk rom
Flydende margarine til pensling
3 dl hønsebouillon

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Rens og skyl kyllingen. Tør den grundigt. Bland krydderierne, og gnid blandingen ind i hele kyllingen. Læg kyllingen i et ovnfast fad, og dæk den til med plastfolie. Stilles i køleskab i mindst 2 timer, gerne natten over, til marinering.
Sæt ovnen på knapt 200°. Bland citronsaft, sirup og rom, og fordel det over kyllingen. Fordel også flydende margarine over, før kyllingen sættes i ovnen, hvor den steges i 1 1/2-2 timer. Tag kyllingen ud, og pak den ind i folie, så den holder sig varm, mens saucen tilberedes.
Hæld stegefedtet i en kasserolle. Tilsæt hønsebouillon, og kog retten i 10 minutter, til saucen er reduceret. Smag saucen til, og servér den til kyllingen sammen med limebåde.