Nytårstærte


NYTÅRS-TÆRTE, opskrift Nytårstærte - Godt nytår

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(10 personer)
Bunde
6 æggehvider
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 spskf. kakaopulver
100 g hasselnødder
3 stk. bagefolieforme
madfedt og hvedemel til formene
Creme
6 æggeblommer (pasteuriserede)
1 1/4 dl Dansukker Rørsukker
1 1/2 piskefløde
250 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
evt. lidt rom, punch eller likør
evt. kagepynt

SÃ¥dan tilberedes opskriften
1. Smør formen og drys med mel. Hak nødderne fint. Stil ovnen på 175 grader.
2. Pisk æggehviderne stive. Bland dem i sukkeret, og fortsæt med at piske, til massen er stiv og blank.
3. Sigt kakaopulveret og tilsæt de hakkede nødder. Fordel dejen i formene. Bag en tærtebund ad gangen på risten midt i ovnen i 20 minutter. Lad bundene køle af i formene. Løsn dem. Læg dem tilbage i formene og opbevar dem der, indtil de skal lægges sammen.
4. Pisk blommer, rørsukker og 1 1/2 dl piskefløde i en rustfri kasserolle. Lad det simre under omrøring, til cremen bliver tyk og luftig.
5. Smelt chokoladen over vandbad. Pisk den i æggecremen.
6. Pisk fløden og vend den i cremen. Smag evt. til med lidt rom, punch eller likør. Fordel cremen på bundene, gerne lidt ekstra på den, der skal ligge øverst. Smør cremen ud og læg bundene sammen. Lav gerne mønster på den øverste, eller pynt med kagepynt, f.eks. sølvkugler.
Servér nytårstærten køleskabskold. Den kan også fryses.