Ærtesuppe med karry


ÆRTESUPPE, opskrift på Ærtesuppe med karry

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 store porrer med det grønne
4 mellemstore kartofler
12 dl vand eller bouillon
2 gulerødder
250 g kyllingebryst
500 g frosne ærter
2-3 tsk. karry
ca. 1 1/2 tsk. salt
Tilbehør: Godt brød.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Rens porren godt og skær den ud i ringe. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom kartoffel og porre i en gryde med 12 dl vand eller bouillon og lad det hele koge i et kvarter. Imens suppen koger skæres gulerødderne ud i tynde strimler af ca. 3-4 cm længde og kyllingekødet i strimler. Når suppen har kogt i et kvarter tilsættes ærter og karry og suppen koger i endnu 5 min. Blend suppen og hæld den tilbage i gryden igen. Tilsæt gulerødder og kyllingekød og lad det hele simre i 5 min. Smag til med salt og server suppen med masser af godt brød.
Energi pr. person:
2500 kJ (600 kcal) fordelt på:
protein 22 %
kulhydrat 65 %
fedt 13% (9 g)