Tomatsuppe med hvide bønner


TOMAT-SUPPE, Opskrift Tomat-suppe med hvide bønner

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
150 g små hvide bønner eller 1 dåse hvide bønner i saltlage
(alternativt 1 dåse kikærter i saltlage)
2 porrer
1 kg friske modne tomater
1 tsk. raps- eller olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
4 spsk. tomatpure
1 liter kraftig bouillon
salt og peber
1 dl grofthakket løvstikke
basilikum eller blade fra en bladselleri
Tilbehør: Godt brød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Læg bønnerne i blød i rigeligt kold vand i mindst 10 timer (evt. natten over). Kasser iblød-sætningsvandet og kog bønnerne i rigeligt vand i 1- 11/2 time, - der kan være stor forskel på, hvor hurtigt forskellige slags bønner bliver møre. Kasser kogevandet, skyl bønnerne og opbevar dem i køleskabet, indtil de skal bruges.
Skær porrerne i ringe og hak tomaterne fint. Varm olien i en gryde, tilsæt porrer, hvid-løg, tomater, tomatpuré og bouillon. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt bønnerne og lad dem koge med de sidste par minutter. Smag suppen til med salt og peber og tilsæt hakket løvstikke. Server suppen med brød.
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
En fjerde del suppe og 1 skive brød
Energi pr. person: 2400 kJ (580 kcal)
Fordelt på:
Protein 15%
Kulhydrat 71%
Fedt 14% (9g)