Skaldyrsuppe - Thailandsk skaldyrsuppe


SKALDYRS-SUPPE, opskrift på Thailandsk skaldyrs-suppe

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 20 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
300 g kogte tigerrejer, eventuelt fra frost
1 stilk citrongræs
10 g ingefær
1 rød chili eller efter behag
7 dl vand og koncentreret hønsebouillon
2 – 3 spsk rød karrypasta efter behag
6 limeblade
4 dl kokosmælk light, max 10%
3 spsk majsstivelse
saft af 1 lime
salt og peber
sukker
1 bundt forårsløg
1 bundt frisk koriander
eventuelt 4 træspyd
Tilbehør: 250 g hvedebrød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Tø eventuelt rejerne op. Hak citrongræs, ingefær og chili meget fint. Bring vandet i kog og tilsæt koncentreret hønsebouillon. Følg mængdeangivelsen på emballagen. Tilsæt citrongræs, ingefær, chili, karrypasta og limeblade. Lad suppen koge i ca. 10 minutter. Tilsæt kokosmælk og kog suppen op igen. Jævn suppen med majsstivelse udrørt i koldt vand til en cremet konsistens. Smag suppen til med limesaft, salt, peber og sukker. Hak forårsløg og koriander fint og kom det i suppen sammen med rejerne. Varm suppen hurtigt op og servér den rygende varm med hvedebrød til.
Tip: Sæt eventuelt rejerne på træspyd og varm dem op i suppen inden servering.
Energi pr. person:
1500 kJ (360 kcal) fordelt på:
protein 22%
kulhydrat 49%
fedt 29% (11 g)
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion uden brød.