Svampesuppe med trøffelolie


SVAMPESUPPE, opskrift på Svampesuppe med trøffelolie

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
250 g svampe, fx østers-, kejser- eller bøgehatte eller en blanding
4 gulerødder
2 persillerødder
¼ knoldselleri, ca. 200 g
1 l kalvebouillon, koncentrat og vand
salt og peber
citronsaft
trøffelolie
Tilbehør: 200 g groft hvedebrød, gerne mere

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Del svampene i mindre stykker. Skræl rodfrugterne og skær dem i små tern. Bring kalvebouillon i kog og tilsæt rodfrugter. Kog dem til de er knapt møre, ca. 10 minutter. Tilsæt svampe og kog det hele i ca. 5 minutter. Smag suppen til med salt, peber, et par dråber citronsaft og trøffelolie. Servér suppen med groft hvedebrød til.
Tip: Frosne suppeurter kan anvendes i stedet for friske rodfrugter. Trøffelolie fås i de fleste supermarkedkæder. Den er lidt dyr, men den anvendes i meget små mængder som krydderi og holder længe. Kom fx et par dråber i urte- eller kartoffelmos, i risotto, omelet eller i skysovsen, som serveres til stegte kødretter.
Energi pr. person:
1100 kJ (260 kcal) fordelt på:
kulhydrat 43 g
fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g
fedtenergi 18%
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g