Spinatsuppe med kanel og kikærter


SPINATSUPPE, opskrift Spinat-suppe med kanel og kikærter

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1/2 kg løg
1 – 3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 1/2 l lys bouillon, koncentrat + vand
0,2 g safran
1 lille stang hel kanel
1/2 dl limesaft
2 dåse kikærter
500 g frisk spinat
1 - 2 spsk sukker
salt og peber
eventuelt 1- 2 spsk majsstivelse
Tilbehør: 4 skiver groft hvedebrød, mindst 200 g - gerne mere

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær løgene i strimler og hak hvidløget. Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg, til de bliver klare. Tilsæt bouillon, safran og kanel og lad suppen koge, til løgene er møre, ca. 20 min. Dræn kikærterne og kom dem i suppen med limesaften. Skyl spinaten godt og snit den groft. Kom spinaten i gryden og kog suppen et par min., til spinaten er faldet sammen. Smag suppen til med sukker, salt og peber og jævn den eventuelt med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand. Servér suppen med groft hvedebrød.
Tip: Iceberg, romainesalat og ruccola kan helt eller delvist erstatte spinaten.
Energi pr. person:
1700 kJ (400 kcal) fordelt på:
protein 16 %
kulhydrat 58 %
fedt 26 % (12 g)
Frugt og grønt pr. person: ca. 400 g
Fryseegnet: ja
Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion