Løgsuppe med hvidløg


LØGSUPPE, Opskrift på Løg-suppe med hvidløg

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
750 g løg, gerne forskellige slags
4 – 6 fed hvidløg eller mere
2 spsk olivenolie
1 ½ l okse- eller kalvebouillon, ekstrakt og vand
4 timiankviste
2 laurbærblade
salt og peber
4 store modne tomater
Tilbehør: 1 flutes à 200 g, 50 g revet parmesan

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Pil løgene og skær dem i tynde strimler. Pil hvidløget og hak det fint. Varm olien op i en gryde og svits løgene i olien til de bliver klare, uden at de tager farve. Hæld bouillon ved og tilsæt timian og laurbærblade. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 20 min.
Skær et kryds i toppen af tomaterne og overhæld dem med rigeligt kogende vand. Tag dem op af vandet efter et par min. og flå dem. Skær tomaterne i både, fjern kernerne og skær tomatkødet i tern. Kom tomatkødet i suppen lige inden servering og smag suppen til med salt og peber.
Skær brødet i skiver, drys med parmesan og sæt dem under ovnens grill, til osten smelter og brødene er gyldne. Servér suppen med ostebrødene til.
Tips: Brødene kan også lægges i tallerkenerne, inden suppen hældes over.
Energi pr. person:
1800 kJ (420 kcal) fordelt på:
protein 17 %
kulhydrat 59 %
fedt 24 % (11 g)
Hvis du vil tabe dig:
Spis 1 portion