Tomatsuppe - Kold tomatsuppe med marineret fennikel


TOMATSUPPE, Kold tomatsuppe med marineret fennikel - opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
1 kg modne tomater
1 agurk
1 løg
1 fed hvidløg eller efter behag
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 spsk balsamicoeddike
salt og peber
1 fennikel
1 tsk groft salt, gerne Maldon
1 spsk citronsaft
Tilbehør: 6 skiver ristet hvedebrød, 300 g

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær et kryds i toppen af tomaterne, og fjern stilkefæstet med et kegleformet snit. Hæld rigeligt kogende vand over tomaterne. Lad tomaterne køle lidt af og flå dem. Skræl agurken, flæk den og skrab kernerne ud med en teske. Pil løget, og skær det i grove stykker. Pil hvidløget. Kom grønsagerne i en blender eller foodprocessor, evt. af flere omgange og kør, til blandingen er ensartet. Tilsæt olie, citronsaft og eddike og kør blandingen et par min. mere. Smag suppen til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.
Skær rodskive, top og evt. grimme og beskadigede blade af fenniklen. Skær fenniklen i små tern, drys med salt og hæld citronsaften over. Lad fenniklen mørne i køleskabet i mindst ½-1 time og gerne lige så længe som suppen er om at blive kold.
Servér suppen iskold med den marinerede fennikel drysset på toppen med brød til.

Tips: Suppen kan tilberedes af flåede tomater af god kvalitet fra dåse.

Energi pr. person:
1000 kJ (240 kcal) fordelt på:
protein 11 %
kulhydrat 67 %
fedt 22 % (6 g)

Hvis du vil tabe dig:
Spis 1 portion