Aspargessuppe, Kold aspargessuppe


ASPARGESSUPPE KOLD, opskrift Asparges suppe, Kold aspargessuppe

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
2 løg
2 spsk raps- eller olivenolie
1 kg grønne asparges
1 l grønsags- eller hønsebouillon, vand + koncentrat
200 g fromage frais, 0,5 %
salt og peber
1 – 2 spsk lime- eller citronsaft
Tilbehør: 300 g groft hvedebrød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Snit løgene fint og sauter dem i olien i en rustfri stålgryde, til de bliver klare og uden de tager farve. Skyl aspargesene, skær hovederne af dem og stil dem til side. Skær de hovedløse asparges i grove stykker. Kom dem i gryden og tilsæt bouillonen. Kog aspargesene meget møre, ca. 15 min. Blend eller purer asparges og bouillon, eventuelt ad flere omgange og sigt pureen ned i en skål. Brug bagsiden af en ske til at presse al væsken ud af pureen. Pisk fromage frais i suppen og smag den til med salt, peber og limesaft. Sæt suppen til afkøling i køleskabet. Kog aspargeshovederne i rigeligt, letsaltet vand i 2 min. Tag dem op, kom dem i iskoldt vand, og lad dem dryppe af.
Smag suppen til igen og juster eventuelt konsistensen med vand eller kold bouillon. Servér den med de grønne aspargeshoveder og groft hvedebrød til.
Energi pr. person:
1100 kJ (250 kcal) fordelt på:
protein 16 %
kulhydrat 59 %
fedt 25 % (7 g)

Fryseegnet: nej
Frugt og grønt pr. person: ca. 150 g
Hvis du vil tabe dig: Udelad brødet