Kartoffel - porresuppe med kørvel


KARTOFFEL-PORRE-SUPPE, Opskrift på Kartoffel - porre-suppe med kørvel

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 stort løg
300 g (3 stk) snittet porre
1 spsk raps - eller olivenolie
½ - 1 dl vand
300 g (5-6 stk) kartofler i tynde skiver
1 liter hønse - eller grøntbouillon
2 dl letmælk
salt, peber
Brødterninger
8 skiver daggammelt franskbrød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
1. Svits løg og porrer i en gryden med olie og kom vand ved.
2. Lad grøntsagerne stå og simre ved svag varme 6-8 minutter
3. Tilsæt kartofler, bouillon samt mælk og lad det hele snurre ca. 20 minutter til kartoflerne er helt møre.
4. Tilsæt kørvel eller brøndkarse
5. Blend og purer derefter suppen, så den får en cremet konsistens, og smag den til med salt og peber
6. Skær skorpen af brødskiverne og skær dem i tern
7. Læg brødterningerne på en plade med bagepapir, og rist dem gyldne ved 225 grader
8. Anret suppen kold eller varm på tallerkner og server brødterninger til.
Din portion
¼ af retten
Energi pr. person: 1600 kJ ( 380 kcal )
Protein 17%
Kulhydrat 61 %
Fedt 22 % ( 10 g fedt pr. person )