Gullaschsuppe - Den sunde


GULLASCH-SUPPE, Opskrift på Gullaschsuppe

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 90 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
500 g skært oksekød i tern ca. 3 x 3 cm, fx klump eller inderlår
1 spsk raps- eller olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
1 l vand eller oksebouillon
1 spsk paprika
evt. 1 tsk hel kommen
2 laurbærblade
600 g kartofler
4 grønne peberfrugter
4 store (bøf)tomater
salt og peber
Tilbehør: 4 skiver groft hvedebrød, 200 g, evt. yoghurt naturel

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Brun kødet i olie i en stegegryde, eventuelt ad flere omgange. Hak løg og hvidløg groft, kom det i gryden og svits det nogle minuttert. Tilsæt tomatpuré og svits det godt. Kom kødet tilbage i gyden. Tilsæt vand og krydderier og bring retten i kog. Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette stykker og kom dem i suppen. Kog suppen ved svag varme under låg ,til kødet er mørt. Det tager cirka 1 ½ time. Halvér peberfrugterne og fjern kerner og frøstol. Grill dem under ovnens grill ca. 5 – 10 min. til de er næsten sorte. Kom dem i en plastpose og lad dem køle lidt af. Træk eller gnid det sorte skind af og skær de grillede pebre i store tern. Skær et kryds i toppen af tomaterne og kom dem i kogende vand et par minutter. Tag dem op og flå dem. Skær tomaterne i både og fjern kerner og stilkhæftet. Skær tomatkødet i tern.
Smag suppen til med salt og peber og tilsæt peberfrugt og tomat. Varm suppen igennem og servér den med groft brød og eventuelt 1 spsk iskold yoghurt på toppen.
Energi pr. person:
2300 kJ (560 kcal) fordelt på:
protein 26 %
kulhydrat 48 %
fedt 26 % (16 g)
Frugt og grønt pr. person: ca. 250 g

Tilberedningstid: ca. 1 ½ time
Reel arbejdstid: ca. 30 min.
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion uden brød